luni, 6 ianuarie 2014

Scrapbook

Pe masa unde se afla calculatorul obisnuiesc sa am la indemana un caiet in care pot sa-mi notez pe moment tot ceea ce gasesc important si cred ca merita sa fie retinut in urma celor citite in virtual. Asa se face ca, acest caiet a ajuns un fel de magazie insa fara sa poarte o ordine. Am recitit o bogata informatie dar fara sa notez provinenta, autorul, data cand a fost scris etc.Defapt mereu imi spuneam ca o sa trec pe curat dar timpul a trecut iar eu nu am reusit sa mai fac nimic in acest sens.Caietul a crescut in urma paginilor si ciornelor scrise si depozitate sub coperta groasa.
In aceasta luna, ma voi ocupa de aranjarea unui caiet care sa contina o ordine si date mai precise.



Mi-ar place sa contina pagini personalizate si am purces in descoperirea artei scrapbook. Am rasfoit bloguri pe aceasta tema, dar mi se parea destul de complicat si parca totul foarte tehnologizat. Mie mi-ar place ceva mai la indemana si de ce nu, mai putin costisitor la pret.Am gasit un atelier in apropiere unde sa ma informez mai bine despre scrapbook. Am intalnit o varietate de ustensile necesare pentru a putea lucra scrap, dar preturile nu m-au convins. 
Am achizitionat totusi cateva pagini florale, un tus de culoare vintage, o banda care contine flori sau scris vintage asa dupa cum se vede in partea de jos a acestor etichete si un dispozitiv pentru decupat floricele.  


Ajunsa acasa, am inceput sa imi pregatesc pagini unde voi trece pe curat tot ce am adunat in timp in caietul cu pricina si mi-ar place foarte mult sa le personalizez cu diferite materiale care le am la indemana prin casa.
Ziare cu foi invechite, resturi de materiale ramase in urma cusutului, nasturi, cartoane decupate apoi pictate etc.
Cartonasele din fotografia de mai sus le-am confectionat din putinul material achizitionat.Pe ele se pot scrie doua trei cuvinte frumoase.
Scrapbook este la indemana oricui si este atragator pentru orice varsta fie ea chiar si in cazul adolescentilor care parca nu-i mai atrage nimic pe lumea asta decat telefoane, jocuri, internet etc.


In aceasta saptamana vom lucra la activitatea in familie, prima pagina a programului scrapbook.
Sa aveti o zi frumoasa!

15 comentarii:

CCristinaC spunea...

Frumoasa initiativa. Sa ai spor si sa ne arati rezultatul. :)

RamonaM spunea...

Foarte fain ...eu am un caiet cu retete decupate si lipite....nu am mai avut timp sa le copii asa ca le las asa si chiar arata bine...Poate o sa mai adaug si eu ceva floricele.

Mariana spunea...

Foarte frumoasă ideea, se potriveşte un aşa caiet frumos cu însemnările deosebite.
Am şi eu un caieţel special, deschis de pe vremea "versetul-ui săptămânii". M-am gândit încă de anul trecut să continui să îmi aşez în el notiţele de suflet, împăştiate pe foicele, mai ales că l-am primit de la o persoană tare dragă sufletului meu.

corina spunea...

Cristina, ideea mea e mult mai complicata si cere timp dar sper sa o pot duce la bun sfarsit. :)

corina spunea...

Ramona, acum ca ai amintit despre caiet cu retete, intr-o dimineata am citit o carte in care autoarea relateaza asa de frumos despre caietul cu retete culinare a unei doamne din anii 1888-1922, care mai departe a fost preluat de fiica sa. Caietul a fost pastrat 125 de ani.
Mi-a placut enorm redactarea cartii.

corina spunea...

Mariana, si eu pastrez caietelul cu versetele saptamanale, insa nu l-am facut pentru tot anul. Nu mai stiu de ce m-am poticnit si nu am mai continuat.:(

Voin Mirela spunea...

Abia astept sa vad si eu rezultatul!
M-ai facut curioasa. Am vazut ceva
videoclipuri pe internet cu tehnica aceasta.
Spor la lucru!

Loredana spunea...

Pentru ca stiu ca-ti place sa citesti, ti-am facut cadou o leapsa despre carti.

elena marin-alexe spunea...

Eşti meticuloasă draga mea şi tot ce faci are final frumos.

corina spunea...

Mirela,m-am inscris la un curs unde pot sa invat mai usor. M-am tot uitat si eu pe you-tube la diferite explicatii dar nu le inteleg nici eu foarte bine.In final cum ziceam m-am inscris dar nu cred ca-mi permit sa merg foarte mult timp deoarece este destul de costisitor. Oricum sunt hotarata sa invat cat de cat si sa am cel putin habar despre cum se lucreaza aceasta tehnica. :)

corina spunea...

Loredana, multumesc tare mult leapsa am primit-o si de la Mihaela dar inca nu am avut timp s-o preiau.Mi-a placut foarte mult. Asa ca, urmeaza sa o pun in aplicare. :))

corina spunea...

Elena, sti tu vorba ceea, Omul cat traieste invata. :))

ghemulet spunea...

Ce frumos.Tag-urile acelea sunt superbe cu adevarat.Ce bine iti iese...SIgur vei face numai minuni.Mult spor!

Cristina Sturzu spunea...

Foarte frumos, Corina! Minunat! Felicitări!

Amedeya spunea...

De scrapbooking am auzit prima data aici, in Manila. Am vazut in toate librarille rafturi intregi cu accesorii pentru asa ceva, dar nu m-am intrebat vreodata ce-ar fi de facut cu ele. Constat totusi ca nu e asa de simplu cum mi-am inchipuit. Eu am zis ca le cumperi ca sa decorezi ceva (o felicitare, un tricou), dar in spate e o adevarata arta. Pur si simplu creezi ceva cu ele de la zero!

Caietul nu mai e caiet acum! A devenit o adevarata agenda personalizata. Ar fi frumos daca ai avea timp sa faci anul acesta mai multe pe care sa le faci cadou la sfirsitul anului de Craciun!

Si intr-adevar e tare buna ideea de a avea un caiet/o agenda la indemina. Mereu am notat cite ceva pe o hirtie si am uitat apoi ce am facut cu ea. Ori aveam la un moment dat atit de multe post-it-uri incit am abandonat ideea de a mai cauta prin ele. :))))