vineri, 25 octombrie 2013

Afectati de imprumutul ipotecar



Spania se afla in clocot. Mitingurile au inceput din toate partile. Un student tanar in varsta de 25 de ani, a inceput greva foamei in urma cu patru zile, iar alti trei i s-au alaturat. El doreste demiterea guvernului si a coruptilor.
Dintr-un alt colt vin profesorii si medicii cu nemultumirile si neajunsurile lor, si ei si-au anuntat greva care v-a dura trei zile. Elevii pierd orele si cui ii pasa?
In filmuletul de mai sus, o mana de oameni si-au spus cuvantul. Nemultumirea lor? creditele ipotecare, ii scoate afara din casa.
PAH- plataforma pentru afectatii ipotecari, a luat fiinta in urma de mai bine de doi ani.Oamenii se inscriu voluntar si fiecare lupta pentru  cazul lui.
Ce se intampla defapt? oamenii sunt scosi afara din case deoarece nu-si mai pot plati creditele ipotecare.
Bancile merg inainte cu legile lor si nu doresc sa faca negocieri.Foarte multe familii nu doar ca au ramas fara case, dar raman si cu datorii greu de imaginat. Pe langa familiile tinere care s-au indatorat in banci, mai este si problema parintilor care si-au girat casele cumparate cu ani in urma adica in tineretea lor.Au muncit o viata ca sa-si plateasca o locuinta iar acum bancherii s-au facut stapani peste toata lumea.
Bineinteles ca aici intram si noi care suntem straini.Foarte multi romani dupa ce au platit  7, 8, 10 ani de rate acum se vad nevoiti sa paraseasca casele si pedeasupra sunt si datori cu sume imense.
Aici ma incadrez si eu cu familia mea, dar povestea intr-o postare viitoare.
                                          Va doresc o zi minunata!

8 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Ştiu de la finii mei (care sunt în Spania) care-s problemele de acolo. Şi ei sunt plecaţi de 10 ani, dar au reuşit să-şi facă ceva şi aici. E foarte probabil ca în curând să se retragă în ţară, acolo e din ce în ce mai greu, parcă mai greu ca aici. :(

anca spunea...

...Corina sper din inima ca voi nu sunteti nevoiti sa va parasiti casuta...

Fifi spunea...

Corina ma rog lui Dumnezeu sa va păzească si sa nu fiti "răniți" de așa probleme.

corina spunea...

Pr.Victor,noi mltumim lui Dumnezeu ca avem unde ne intoarce. Dar e incredibil ce se intampla cu oamenii care nu au unde sa se mai intoarca...
Oameni batrani care raman in strada si nu au unde sa se adaposteasca... strigator la cer!

corina spunea...

Anca, suntem bine ne-am mentalizat indiferent de situatia care va veni.
Suntem bine din toate punctele de vedere.Multumesc tare mult pentru coment!!!

corina spunea...

Fifi, suntem bine chiar daca vom pierde apartamentul bunul Dumnezeu ne-a ajutat mult mai mult decat noi ne-am fi gandit.
Multumesc tare mult pentru comentul tau.

Anonim spunea...

Ideea de imprumut ma sperie foarte tare. Sa ne intelegem, vorbim de imprumuturi mari de la banci. Ne-a ferit Dumnezeu sa fim in situatia asta!! Dar daca lucrurile stateau altfel am fi ajuns si noi, poate, la un imprumut ipotecar, cine stie...
Am avut un imprumut mai mic dar pe care am reusit sa-l achitam mai devreme cu un an! Iar dau slava lui Dumnezeu!
Legat de girant, noi am fost in situatia de a gira pe cineva, ruda foarte apropiata, dar "datorita" imprumutului de mai sus, inca nu era achitat, am scapat. Si ma bucur pentru ca as fi girat cu inima stransa mai ales ca era pentru o perioada foarte lunga.

Ce sa mai zic... Nu stiu exact care e situatia voastra, sau o intuiesc dar prefer sa nu ma gandesc prea mult ca sa nu ma sperii, dar orice ar fi sa va ocroteasca Maica Domnului.

corina spunea...

Alina, eu acum dupa experienta pe care o avem, sunt convinsa ca nu as mai face niciodata un imprumut pe termen lung sau pe o cantitate mare de bani asta e foarte clar.Intr-o alta ordine de idei acum as stii tot ceea ce ar trebui sa intreb cu privire la imprumut.
Si da. Chiar daca suntem oarecumva afectati,nu santem atat de rau fata de cum sunt alte cazuri, si asta datorita lui Dumnezeu care tot timpul a lucrat in favoarea noastra. :)
O zi faina sa aveti!