vineri, 17 februarie 2012

In jurnal....

Tatal meu




Maine 18 februarie se implineste un an de cand tatal meu a plecat sa se intalneasca cu lumea cea noua a vesniciei.Noi nu cunoastem acest fel de lume dar, cuvantul lui Dumnezeu ne-o demonstreaza si ne spune ca ea exista.
Sa revin putin la tata.
Imediat dupa inmormantare, la scurt timp m-am intalnit cu el in vis.Parea ca a venit acasa si cand l-am vazut, l-am cuprins in brate iar pentru ca eram constienta in vis ca el murise, l-am intrebat cum este acolo unde s-a dus.
Mi-a raspuns ca este bine de trei ori a accentuat acest bine.Si acest vis m-a linistit foarte mult.
Apoi cu timpul am mai avut unul, in care tatal meu se afla intr-o biserica care era in constructie, el aflandu-se pe o schela inalta sus de tot unde este cupola bisericii.Si a inceput sa ma strige de acolo.
Corina uita-te unde m-am urcat! uita-te unde m-am urcat!
Si cand mi-am ridicat privirea sa-l vad, deasupra lui se vedea bolta cerului pictata foarte frumos cu Maica Domnului, multe stele si sfinti.Ma uitam la tata si vedeam cerul deasupra lui. Tare m-a intarit si acest vis....
O data, eram la servici si eram destul de presata de timp fugeam dintr-o parte in alta,si ma  straduiam sa termin cat mai repede. Deodata imi vine tata in gand si am inceput o convorbire cu el.
Noaptea sau mai bine zis spre dimineata urmatoare l-am visat.Parea ca a venit la noi, sa ne m-ai vada.Deodata se intoarce spre mine si exclama: Ce sprintena esti Corino....iar eu am facut legatura imediat cu ceea ce se intamplase inainte cu o seara....m-am minunat de unde stia tata cum eram eu in acele momente la servici....
Dar sunt sigura ca atunci cand  vorbisem cu el in gand, tata era prezent spiritual si ma vazuse....:)
In jurnal, mi-am scris toate visele care le-am avut cu tata si bineinteles ca le-am povestit mai amanuntit.
Imi prinde tare bine acest jurnal.In cate-o seara il rasfoiesc si retraiesc anumite clipe.....
De maine incep Sambetele de rugaciune pentru morti.
Daca aveti parinti, frati, rude,vecini sau  prieteni sau ati cunoscut oameni care nu mai sunt de mult timp printre noi si poate nu mai au rugatori pentru ei, faceti o jertfa (atat fizic cat si o paine, sau o coliva, sau cateva placintute) si mergeti la rugaciunea de sambata seara sa ii pomenim inaintea lui Dumnezeu.Parintele aici la noi in Alcala face rugaciunea de parastas atat de frumos, incat parca nu ai vrea sa se mai termine....
                    Draga Doamne te rog sa rasplatesti pe tata cu viata vesnica acolo langa Tine!
                                                        Sa aveti o zi minunata!


11 comentarii:

Pr.Victor spunea...

În toată biserica ortodoxă se fac pomeniri pentru cei adormiţi. Tipiconal, săptămâna viitoare nu se fac pomeniri ale morţilor. Apoi, începând din prima săptămână a postului se fac "sâmbetele" până la sămbăta lui Lazăr.

corina spunea...

Da! Multumim parinte.

adriana spunea...

Corina, postarea in care am inclus poezia, am pregatit-o de ieri. Vroiam sa postez si o fotografie, si cum nu am pe computer fotografii cu tatal meu, m-am gandit la un moment dat sa o pun pe cea a tatalui tau (stiu ca o ai permanent pe blog) dar m-am gandit sa nu iti provoc amintiri dureroase cand vei citi postarea.

Si uite ca maine ne scrii ca se implineste un an.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Te rog sa imi spui cum il cheama pe tatal tau, sail trec si eu maine pe pomelnic. ( eu parca am retinut Ilie, dar sa nu gresesc)

corina spunea...

Adriana tatal meu se numeste Gheorghe, si poti sa iei poza linistita, ca nu-mi provoca niciodata durere tata.Acesta e motivul pentru care il tin pe blog.Vreau sa il vad infiecare zi!!! :)

Loredana spunea...

Dumnezeu sa-l ierte!
Ce repede trece timpul si cat de usor ne obisnuim cu disparitia oamenilor fara de care credeam la un moment dat ca nici nu vom putea respira...
Imi place atat de mult cat de frumos vorbesti despre tatal tau si cata liniste si impacare se simte in fiecare cuvant.

adriana spunea...

Pentru pomenire: Nicolae, Remus, Gabriel, Stefan, Susana, Rozalia, Anisoara, Constanta, Maria, Minodora cu tot neamul lor cel adormit.

Andra Ioana, Luis, Cosmina Andreea, Roberta, Gabriel, Andrei, Andrei Ioan, Alexandru, Nicolae, Alexandra Simona, Daniela cu tot neamul lor cel adormit. Acestia sunt copiii pe care i-am intalnit la spital si cativa bloggeri pe care probabil ii stii si tu:

http://aventuracondeiului.blogspot.com/

http://blog.2230.ro/

http://niculae-ionescu.blogspot.com/

Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti!

Cristina spunea...

Vesnica lui pomenire!

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Ce frumos Corina mai umplut de lacrimi, si tatal meu a plecat la Domnul...si desi au trecut 4 ani tot doare despartirea cu el, aceste zile sunt bune sa simta ca il iubim, Dumnezel sa-l tina in imparatia sa cu cei drepti pe tatal tau

corina spunea...

Adriana Dumnezeu dragutu sa le faca parte de Rai la toti!

Cristina Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei plecati! Multumesc!

Taniusa ne putem intalni intr-o sambata la biserica...:)

Mariana spunea...

Să te mângâie Domnul, dragă Corina şi să întărească în sufletul tău, prin rugaciune, nădejdea revederii!

Dumnezeu să-l odihnească pe tătuţul tău!

corina spunea...

Mariana asemenea si tie! :)