joi, 26 ianuarie 2012

Cateva calitati...




 

Am ascultat o predica in care parintele ne-a adus in fata cateva reguli pentru atunci cand o tanara doreste sa paseasca pragul casatoriei.
Si pentru ca sa nu ai dureri de cap draga tanara spunea el,
iata cateva calitati de baza pe care trebuie sa le aiba baiatul daca doresti sa faci pasul casatoriei.
                       Sa nu fie betiv.
                       Sa nu fie fumator.
                       Sa nu fie zgarcit.
                       Sa nu fie gelos.
                       Sa nu fie afemeiat.
                       Sa fie cu bun simt si sa aiba credinta adevarata in Dumnezeu.
Dar fata cum trebuie sa fie?
Pai ea trebuie sa fie, buna, dulce si rabdatoare.
Dupa ce ascultasem predica parintelui, ma gandeam  ca in aceste vremuri atat de dificile e greu sa gasesti asa baieti sau asa fete.
Totusi ce nu e cu putinta la oameni, la Dumnezeu se poate orice.
                  Asterne nerabdarea ta,
                            nelinistea ta,
                            gandul tau, in fata Domnului si El te va calauzi!
                                   Sa aveti o zi cu pace si liniste

9 comentarii:

Loredana spunea...

Asa e, draga Corina, e mult mai greu, dar nu imposibil.

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Da e greu dar cu incredere in Dumnezeu le gasesti, chear si atunci cind uite de el... dar si atunci prin mila si dragostea ce ti-o poarta ti-o da numai ca sa iti aduci aminte de El. Multumesc Corina

Deea spunea...

Eeee sotului meu ii lipseste o singura calitate din cele de mai sus... nu-l pot face sa se lase de fumat .... dar cred ca celelalte sunt mai importante, nu? asa ca ma consider o norocoasa :)))
Sau poate asa il vad eu!? ;)

corina spunea...

Deea tare ma bucur ca mai sunt oameni pe pamant cu astfel de calitati dar acestia sunt rari si pentru acest lucru sa multumim lui Dumnezeu ca i-avem prin preajma....
Pot sa spun ca si sotul meu indeplineste toate aceste calitati si de multe ori zic ca nu eu mi-am ales sotul ci Dumnezeu m-a miluit pe mine cu un astfel de sot.:)

Deea spunea...

Ai dreptate, ar trebui sa-i multumim lui Dumnezeu ca a ales bine pentru noi :)

Iasmin spunea...

Eu cred ca inainte de toate cel ce va fi sot trebuie sa fie credincios.
Pentru ca aici exista mai multe lucruri de adaugat:
1. Dumnezeu stie ce ne trebuie, de aceea sotul pe care il primim ne este dat spre mantuire. Important este ca viitoarea mireasa sa roage pe Dumnezeu prin rugaciune sa ii arate daca acela este alesul ei.
2. A nadajdui exagerat intr-un sot cat mai ''perfect'', sa spunem asa, ar insemna sa uitam ca noi insine nu suntem mai intai de toate perfecte si ca avem si noi destule neputinte mai mult sau mai putin vizibile sau stiute.
3. Daca doar oamenii ''perfecti'' si fara patimi s-ar casatori, oare cam ce pondere din totalul numarului de casatorii ar mai avea loc?
Eu cred cu tarie ca trebuie sa invatam sa iubim omul asa cum este el- cu neputintele si patimile sale, fara insa a-i iubi si patimile, ci doar pe el, intreg, asa cum e. Si mai cred ca un om care are si patimi poate fi ajutat de cineva care cu dragoste va pleca genunchii si se va ruga din toate baierile inimii sale la Dumnezeu pentru el...
Nu voi uita cum spunea intr-una din scrisorile sale staretul Tanis, ca sunt oameni care se nasc perfecti si care depun putin efort ca sa fie astfel si sunt oameni care se nasc neputinciosi, dar lupta sa devina sfinti, si abia acestia din urma iau cununile cele mai mari...
Asa sa ne ajute si noua Bunul Dumnezeu sa castigam omorarea omului vechi din noi cu patimile si neputintele sale - spre bucuria cea vesnica...

corina spunea...

Iasmin neconditionat cei care merg pe calea credintei in primul rand trebuie sa fie credinciosi altfel nu vor putea inainta spre mantuire.
Aceste calitati cred ca sunt adresate mai degraba tinerilor crescuti in biserica la poalele Domnului.Ma gandesc ca nu poti sa fi o tanara credinciosa si sa-ti iei un sot care sa nu aiba cateva calitati de baza cum ar fi acestea de mai sus.
E foarte important ca tanarul sa fie bine indrumat si pregatit spre a face acest pas.
Cred ca inziua de astazi tocmai din acest punct de vedere casatoriile nu mai rezida pentru ca nu au plecare de la o baza atat din partea unuia cat si a celuilalt!
O Duminica linistita!

Mariana spunea...

Corina, ai pe blog-ul meu un premiu cu tentă culinară! :)
Te aştept!

corina spunea...

Mariana o sa trec sa-mi ridic premiul! :)