duminică, 11 decembrie 2011

Idei

Cu totii obisnuim sa pregatim mese festive in diferite ocazii sau sarbatori. O astfel de "ocazie" am avut si eu sambata seara. Fiind dezlegare la peste impreuna cu o familie prietena am hotarat sa pregatim o cina cu gust de peste.Si pentru ca am ales sa fiu eu gazda, m-am ingrijit sa-mi astept musafirii in spirit crestin.In primul rand nu am mai cautat candele prin magazinele costisitoare ale comerciantilor care acum se dau peste cap sa-si vanda marfa cu orice pret. Am cautat pe raftul cu borcane goale si am ales trei borcane la fel. Am cumparat doar sare mare pentru ca nu aveam in casa si am asezat sarea mai sus de jumatate in borcan iar la mijloc am introdus lumanarica.Cu o bucata de panglica si un fir de ata de canepa am legat imprejurul borcanului terminand cu o fontita.
Candelele mele au iesit super.Se pot folosi panglici de diferite culori.



Apoi mi-a venit o alta idee.Fara sa stau pe ganduri primul lucru am luat biblia si am cerut ajutor Domnului sa ma cadoriseasca pe mine cu cateva versete din cuvantul Lui iar apoi eu sa le impart ca mesaj musafirilor mei. Am taiat  cartonasele necesare pe care am scris cate un verset ales inca de la prima ora a diminetii.
M-au intrebat daca au fiecare locul lui sau se pot aseza unde doresc.Le-am spus ca se pot aseza cum doresc ei. Si bineinteles ca au fost curiosi sa afle ce scrie pe cartonasul din farfuria lui.
Va spun sincer ca au exclamat in felul urmator: parca ne-ai ghicit! ni se potrivesc fiecaruia versetul pe care l-ai pus la mine.Tocmai de aceia nu am vrut ca sa le aleg eu locurile ci i-am lasat pe iei sa isi aleaga scaunul.Apoi fiecare cu glas tare am citit mesajul primit.
Ca muzica pentru fundal am ales bineinteles compania colindelor.La care cina s-a terminat cu o frumoasa seara duhovniceasca de poezie.


Ne-am plimbat alaturi de Cosbuc,Vasile Militaru, Costache Ioanid, Zorica Latcu, Traian Dorz si s-a facut tarziu si am intrerupt deoarece Duminica dimineata trebuia sa fim treji la Sfanta Liturghie.
Au ramas frumos surprinsi de pregatire dar mai ales biletelele i-au incantat.
De altfel si eu m-am bucurat ca am putut fi de folos cu ceva.Biletelul din farfurie este al meu.


De ce v-am scris toate acestea? Nu pentru a scoate in evidenta ceea ce am facut ci pentru simplu fapt ca ori de cateori avem ocazia, chiar daca invitatii nostrii nu fac parte din familia duhovniceasca primul mesaj cu care putem sa ii intampinam este un frumos biletel pregatit elegant din cuvantul lui Dumnezeu.


Sarbatorile Nasterii se apropie.
Sa le intampinam cu bucurie!

17 comentarii:

camy spunea...

foarte frumoase ideile ,cred ca a fost o masa festiva foarte speciala si frumoasa.

Elena Valentina S. spunea...

wow! ce idee super si ieftina mi-ai dat! multumesc, scumpa mea ! :*:*:*

elena marin-alexe spunea...

Mi-a placut ideea cu borcanasele...Esti foarte ingenioasa Corina. De altfel cred ca musafirii tai s-au simtit excelent in prezenta ta.Versetele din Biblie sunt cel mai frumos dar de care sufletul are nevoie.
Fii binecuvantata draga mea!

Anonim spunea...

Idei lumioase si cred ca a fost o cina frumoasa si voi gazde adorabile ,Violeta!

corina spunea...

Fetelor va multumesc! :)
Elena nu stiu de ce nu pot lasa coment pe blogul tau.Defapt nu numai cu tine mi se intampla ci cu mai multe bloguri.Asa ma necajesc cand vad ca nu pot lasa.
Am trecut si pe la pr.Victor,Mariana, Adriana si mai sunt multe unde nu ma lasa :(
Tu cunosti vreo solutie?

Elena Valentina S. spunea...

Si mie mi s-a intamplat sa nu pot lasa comentarii....atunci folosesm Internet Exporerul.....cand folosesc Google Chrome sau Firefox, nu mi se intampla....cred ca tine strict de browser, de setariile de la pagina...nu stiu.....sper sa nuu fie rea-vointa din partea cuiva din stafful blogspotului....sau e posibil sa mai dea erori..eu asa ma suparam toata vara ca nu puteam sa comentez nimicuta! acum, vad ca nu mai am probleme... sper sa se rezolve si pentru tine, draga mea....eventual, schimba browserul....
te imbratisez cu mult drag! :*:*:*
Doamne ajuta!

Unknown spunea...

Buna , Corina.Multumesc pentru comentariu.
Domnul sa te binecuvanteze!

adriana spunea...

Felicitari pentru seara pe care ai pregatit-o. Am facut si eu la o petrecere, de ziua unei prietene, biletele cu versete din psalmi. O sa caut pozele si iti arat. Fetita sarbatoritei le-a scris de mana pe biletele de hartie si apoi le-am rulat si legat cu paie de la o palarie de soare mai veche. Puse intr-un cosulet, a scos fiecare musafir cate un dar: exact aceeasi reactie am avut si noi; fiecaruia i se potrivea perfect mesajul.

anastasia spunea...

Foarte frumoase ideile tale!
Felicitări pentru blog, e foarte primitor!

corina spunea...

Elena mersi mult!

Monica intorc binecuvantarea!

Adriana sti tu vorba ceea: cine se aseamana se aduna1 :)

Anastasia ma bucura vizita ta o sa trec si eu pe la tine! :)

Mariana spunea...

Mereu e multă căldură şi pace la tine, dragă Corina! Mă bucur mult că ai grijă şi de oaspeţii tăi virtuali, eu una mă simt minunat de fiecare dată cânt te vizitez! :)

corina spunea...

Mariana si eu te vizitez mereu si simt aceeasi bucurie! :)
Insa un lucru ma deranjaza de vreo cateva zile si anume : nu pot sa las comentariu pe blogul tau nu am habar de ce nu pot. Defapt mi se intampla cu multe bloguri:(
vreu sa-ti spun ca mi-au placut poeziile care le-ai postat sunt zguduitoare...
Nu prea stim noi cei aia JERTFA...

Loredana spunea...

foarte frumoase si utile ideile tale!

Mariana spunea...

Corina, nu ştiu de ce nu poţi lăsa comentarii :(...poate e din cauza browser-ului, aşa cum zice Elena. Eu folosesc Firefox şi n-am avut probleme cu comentariile nicăieri.

corina spunea...

Loredana multumim! :)

Mariana mi-a explicat Elena dar eu cum nu ma pricep stau si "visez" :)
Asta e deocamdata ma conform.

DulceaMeaCasa spunea...

Corina, draga. Nu stiu cum, dar aceasta postare m-a atins in inima: atat de duios, de simplu, de mangaietor, de crestin, de.... Am niste lacrimi in ochi pornite tocmai din inima in timp ce citeam.
Iar ideea "seratei" cu lecturi e nemaipomenita. Eu imi doresc anul acesta sa citesc 8 carti noi si mi-ar face mare placere daca as fi si eu la una din seratele voastre, chiar virtual. O sa scriu pe blogul meu despre aceste carti si, daca doresti, te astept cu recomandari, comentarii, vizite...

corina spunea...

Oana, lucrurile simple sunt defapt pline....
Aceste simplitati au puterea de a umple goluri....:)