duminică, 30 octombrie 2011

Despre Halloween



Inca de pe vremea de cand eram copii in luna Octombrie dupa adunarea recoltei si respectiv a bostanilor de pe camp, fauream felinare cu care speriam copiii mai mici.Acestea se faceau la tara, la oras mai putin.Cam asta era tot ce stiam noi despre aceste felinare.Nu stiam despre o zi anume, si chiar nu stiam nimic mai mult.
Insa ceea ce se intampla pe vremea copilariei mele si cu ceea ce se intampla acum e departe ca cerul de pamant.
Acum pentru ca se apropie sarbatoarea Halloween lumea parca a innebunit.
Ramai paf la mastile care se gasesc in comert si te gandesti cum de oamenii isi pun cornitele deavolului in cap de buna voie si nesiliti de nimeni.
Si cum traim cu totii in lume este clar ca si copiii nostri imbratiseaza aceste sarbatori pagane si distorsionate total.
Vorbind cu copiii mei pe aceasta tema,desigur nu am ramas foarte incantata de faptul cum vad ei aceasta sarbatoare.Si probabil ca un copil, vede cu ochi de copil adica ceva frumos si  nu vede ca fiind ceva rau sau de prost gust.
Insfarsit eu le-am vorbit ceea ce trebuia sa  le spun din partea mea ca mama.
Dar nu m-am oprit doar aici ci am mers mai departe, sa pun problema mai sus adica in fata lui Dumnezeu.
Ma aflam pe autobuz in drum spre servici si aici am continuat povestea inceputa acasa cu copiii.
Si-am zis asa: Doamne invata-ma exact cum ar trebui sa procedez cu copiii, si ce sa fac in fata acestui Hallowen! Nu as vrea sa fiu din nou stricta si rea.
La mine aveam doar patericul egiptean si nu am avut Biblia din care sa primesc raspuns din partea lui Dumnezeu.
Dar ce sa vedeti Dumnezeu mi-a luminat mintea cu un cuvant chiar din Pateric.
Am deschis aleatoriu cartea si ochii mi-au cazut pe o povestire frumoasa.
"Odata preotul Schitului a mers la arhiepiscopul Alexandriei pentru o trebuinta bisericeasca.Daca s-a intors si a venit la Schit, il intrebau fratii, zicand: cum ai umblat, avvo? Ce ai vazut in oras? Raspuns-a lor: eu, fratilor, alta fata de om n-am vazut in cetate, decat pe arhiepiscopul.Iar ei auzind aceasta, se minunau si dupa acest cuvant al lui au inceput toti fratii foarte tare a pazi acest obicei, adica a-si pazi ochii lor de vederile nefolositoare."
Un raspuns ferm si prompt care m-a invatat exact ceea ce trebuie sa adopt ca mama in casa mea.
Stim cu totii ca Dumnezeu e bun dar e si drept.Nu putem sluji la doi domni ne invata cartea sfanta.
Atat m-am simtit de bine in acea zi, incat parca toata dupa-amiaza la servici a fost floare la ureche.Ma miram si eu de unde atata putere si nici urma de oboseala!:)
Dumnezeu ne asculta de atatea ori si ne vorbeste daca nu Il auzim, piedica cu siguranta suntem noi!
Va doresc o Duminica luminoasa!




7 comentarii:

Loredana spunea...

E asa cum spui, draga Corina. Cred ca sarbatoarea asta s-a tinut la noi de mult, dar intr-o forma mai blanda si neatinsa de consumerism. de altfel, tot Ardealul sarbatoreste Luminatia sau ziua mortilor pe 1 noiembrie, sarbatoare cu origini clare din Occident, deoarece restul tarii nu stie de ea. Dar de aici si pana la toti mostrii, scheletii si uraciunile halloweenului e cale lunga.

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

HALLOWEEN SARBATOARE PAGANA, DEMONICA, ANTICRISTICA

HALLOWEEN SARBATOARE PAGANA, DEMONICA, ANTICRISTICA
CRESTINII NOSTRI mai putin dusi la Biserica serbeaza pe 31 octombrie Halloween-ul (acesta fiind al doilea import in materie de sarbatori, dupa celebrul de pe acum Valentine’s Day). Multi considera ca sarbatoarea Haloween-ului (All Hallow’s Eve) este doar seara (ajunul) de dinaintea Zilei tuturor sfintilor (All Saint’s Day), praznicul romano-catolic din 1 noiembrie. Americanii isi amintesc acum de mortii lor, celebreaza victoria lui Hristos asupra mortii si puterilor intunericului, rad de… rau si de moarte. Se considera, deci, ca este sarbatoare crestina chiar daca e importata, dupa toate probabilitatile, din paganismul celt (druid). Greu insa de convins un om rational ca aceasta sarbatoare ar avea duh crestinesc…

Adevarul e insa altul. Ea e o sarbatoare 100% pagana, oculta, “ziua cand mortii, fantasmele parasesc mormintele…”. Ea e cea mai mare sarbatoare a slujitorilor satanei: vrajitori, spiritisti sau satanisti. Americanii au dezvoltat o adevarata industrie legata de aceasta sarbatoare. Se achizitioneaza cu aceasta ocazie accesorii macabre: masti, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leprosi, schelete si nelipsitii dovleci, ajungandu-se pana la vanzari de o jumatate de miliard de dolari anual. Vanzarile filmelor horror cresc in aceasta perioada, promotorii filmelor de groaza speculand si ei interesul mare pentru acest praznic. Industria filmelor horror exploateaza la maxim setea de senzatii tari, dovedind nepasare fata de psihicul omului, caruia nu-i ofera nimic altceva decat angoase.

America face cu ocazia Halloween-ului pregatiri mai mari decat de Craciun sau Paste. Copii se costumeaza in stil horror, se amuza prin sperieturi si merg (colinda) din casa in casa pentru a primi prajituri. Tinerii, mai curajosi, merg in cimitire in miez de noapte si se distreaza facand spiritism. S-a constatat ca in noaptea Halloween-ului se savarsesc foarte multe crime in Statele Unite.

De altfel, in cunoscutul documentar TV Invazia pagana se spunea ca la intrebarea “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o scoala au raspuns zambind : “As vrea sa omor pe cineva…” Acesta este impactul sarbatorii !

Biserica, adica noi, madularele ei vii, nu trebuie sa luam parte la aceasta sarbatoare oribila si demonica.
Sursa: http://ro.altermedia.info/opinii/halloween-ul-o-sarbatoare-de-care-nu-avem-nevoie_2918.html
ATENTIE - Sarbatoarea de Halloween este o Sarbatoare Demonica; Satanica. Invazia demonica. 1 / 4

http://youtu.be/QwOzHzO_8lg
ATENTIE - Sarbatoarea de Halloween este o Sarbatoare Demonica; Satanica. Invazia demonica. 2 / 4

http://youtu.be/QwOzHzO_8lg
ATENTIE - Sarbatoarea de Halloween este o Sarbatoare Demonica; Satanica. Invazia demonica. 3 / 4

http://youtu.be/jSHEKNDJmQM
ATENTIE - Sarbatoarea de Halloween este o Sarbatoare Demonica; Satanica. Invazia demonica. 4 / 4

http://youtu.be/ruZGrrx1w-g

admin spunea...

Ufff, Halloween-ul ...

adriana spunea...

Draga Corina, de fiecare data cand iti vizitez blogul stiu ca la plecare ma folsesc de ceva. Cu toate ca citisem si eu povestirea din Pateric, acum ca mi-ai reamintit-o o voi pune si in practica, pe cat este posibil; in definitiv de cele mai multe ori nu ne obliga nimeni sa privim la lucrurile urate. Te imbratisez cu drag!

Goda spunea...

Aveti grija fetelor sa nu fi-ti speriate prea tare;))

Camelia spunea...

Cat de folositor este Patericul si marea majoritate nu stiu sa il foloseasca .
Cred ca Patericul este o carte de capatai care nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca religioasa.
Cat despre asa zisa asta sarbatoare,asa este ,e ceva prin care se manipuleaza mintea umana.

KaBea spunea...

Cred ca era tare frumos!La tara erau obiceiuri frumoase,pacat ca nu prea se mai pastreaza.Te imbratisez cu drag!