vineri, 28 octombrie 2011

Cartofi la punga

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns inca o zi de vineri.Ma gandeam sa vin si eu cu o idee.Si anume o cina in familie!Cred ca suna tare bine dupa o saptamana de oboseala si stres.
Pregatiti masa frumos chiar si cu servetelul  si lumanarica  cateva flori sau de ce nu un ghiveci cu flori. Dati o pauza televizorului daca este in bucatarie si mai bine cautati un CD  cu o cuvantare frumoasa, o conferinta deosebita, poezie sau cantari crestine.Daca nu aveti acces la acestea, pur si simplu abordati tema pe care ati putea-o intitula: In fiecare zi, de vorba cu Dumnezeu.Cat timp dedic eu Domnului.Ar putea fi o conversatie frumoasa chiar si cu copiii.Sa stiti ca o sa aflati lucruri minunate cand sunt pusi in fata unor astfel de intrebari.Daca tot ne numim crestini ar fi bine sa ne obisnuim cu aceste teme imprejurul mesei, parinti si copii.
Am pregatit si eu o asemenea oaza, iar pentru meniu am preparat:
Cartofi la punga in cuptor.
Noi fiind o familie mai numeroasa am socotit doi cartofi de persoana, adaugand ceva si in plus.
Apoi am adaugat o ceapa mare taiata pe jumatate, morcovi, ardei, usturoi ( 2-3 catei necuratat doar spalat),
Am adaugat si doua cuburi de vegeta de legume, cateva linguri de ulei de masline, o jumatate pahar cu apa pentru a avea si ceva zeama in ce sa se faca cartofii si toate celelalte.Cam atat am pus eu dumneavoastra puteti largi combinatia de legume....


Ardeii pot fi rosii si verzi eu am avut doar ardei verde.



Am pregatit si o salata de varza! :)



Nu a intrebat nimeni: unde e carnita? (cred ca nici nu au bagat de seama ca lipseste) :)


Ma gandeam ca poate sunt si persoane singure. Char daca nu aveti companie pregatiti totusi o masa speciala iar alaturi aduceti Biblia si deschideti la Eclesiast.Solomon fiul lui David va va invata despre o multime de lucruri interesante, iar la sfarsit va veti bucura de o seara speciala dedicata Domnului.
Cu gandul la dumneavoastra va urez o seara binecuvantata!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos spus!

preotolteanudorin spunea...

arata frumos.cred ca e delicios

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Mmmmmmm Corina ce pofta mi-ai facut si ce idee azi chear nu mai stiam ce sa pregatesc cred-ca o sa incerc si eu.

Loredana spunea...

Scuze ignoranta, dar nu m-am lamurit: punga e obisnuita sau special cumparata din comert. Si punga cum ai pus-o in cuptor, intr-o tava cu apa ?

corina spunea...

A... Loredana, punga e speciala cumparata din comert si, da in tava poti sa pui putina apa dar nu foarte multa.sa zicem o jumate de cana de 250gr.:)
Multumesc pentru interventie!

Geta spunea...

Foarte gustosi cartofiorii,(ii gatesc si eu) ingredientele dau un gust bun si o aroma deosebita iar salata de varza completeaza perfect acest fel de mincare ...mmmmm,sa tot maninci !

@irina_sweet_home spunea...

arata nemaipomenit!si cred ca sunt tare buni!si noi luam cina in familie, cand se intoarce sotul de la servici, si vorbim tot felul. N-avem tv sau altceva sa ne distraga- de obicei pun ceva muzica relaxanta- si e foarte placut.

cherie spunea...

Eu nu inteleg cum ii coci in punga ? Fac cartofi asa cum zici tu dar ii pun la cuptor. ahestec tot ce spui tu intr-o tava si tava o dau la cuptor si din cand in cand mai stropesc cartofii cu sosul...
dar cum ii faci in punga?

admin spunea...

cherie, se folosesc pungi speciale, dintr-un material ce seamana cu celofanul. De exemplu astea:
http://248.ro/index.php?route=product/product&product_id=1990
Se pun ingredientele in punga, se inchide punga cu un soi de clema (pe care o primesti odata cu pungile), se inteapa punga cu o scobitoare in mai multe locuri (ca sa nu explodeze in cuptor) si gata, se da la copt.
Mancarea se patrunde bine, e foarte gustoasa si se face repede, iar la final ai si avantajul ca nu ai tava de spalat, ci doar arunci punga.
Am gatit si eu asa de cateva ori si am fost foarte multumita. Dar am inceput sa ma intreb cat de sigur e materialul asta ce seamana a celofan, daca substantele din care e facut nu intra in mancare (asa cum se intampla, la cald, cu plasticul sau folia de alumniu) si de aceea am renuntat. Din pacate ... pentru ca-mi era foarte usor.

corina spunea...

Cherie,:)procedezi exact cum a explicat Maria....:)

corina spunea...

Maria multumesc pentru ca ai ajutat-o pe Cherie la dilema pe care o avea.
Iar tie vreau sa iti spun ca habar nu am cat sunt de bune pungile astea...
Adevarul e ca aproape nimic din tot ceea ce folosim nu mai este natural...
Totusi eu am invatat ceva de la pr.Arsenie Boca si anume:
Peste orice lucru care il folosesc sau bagam in gura sa se insemneze cu semnul Crucii si sa cerem binecuvantare lui Dumnezeu peste ele.Eu asta fac si las totul in mainile Lui! :)
O seara binecuvantata!

admin spunea...

Asa este, din pacate noi nu prea mai avem sansa sa mancam alimente curate, sanatoase asa cum aveau bunicii nostri acum 70-80 de ani. De aceea la fel fac si eu, insemnez cu semnul Sf. Cruci absolut tot ce mananc.
Insa daca imi dau seama ca ceva chiar nu e bine si pot evita pentru ca am si alte alternative, atunci evit. De exemplu, in loc sa acopar vasul din cuptor cu folie de aluminiu, il acopar cu un capac de sticla; in loc sa incalzesc mancarea in cuptorul cu microunde, o incalzesc in cuptorul clasic.
Un exemplu negativ in ce ma priveste ar fi ... ca-mi place mult ciocolata :) De fiecare data cand mananc un Snickers, fac Sf. Cruce inainte de a-l manca, dar ma intreb daca oare e corect din partea mea sa fac asa. Pentru ca stiu cu siguranta ca mananc E-uri si parca simt ca fac abuz de binecuvantarea lui Dumnezeu prin Sf. Cruce pe care o fac. Ar trebui sa-mi fac numai ciocolata de casa si atunci ar fi cu totul altceva pentru ca m-as stradui sa fac ceva sanatos pentru familia mea, iar binecuvantarea lui Dumnezeu prin Sf. Cruce ar curati tot ce ar fi rau in ingredientele folosite si alese cu grija.
Nu stiu cata dreptate am si te rog sa ma ierti pentru ca nu vreau sa-ti stric placerea de a manca ceva bun - cum sunt si cartofii la punga. E un punct de vedere care-mi da tarcoale.

corina spunea...

Maria draga mea da ai dreptate si noi trebuie sa ne dam silinta si sa ferim pricinile rele.
Acum problema e ca eu nu am privit in felul tau, nu m-am gandit ca pot sa fac abuz de bunataea lui Dumnezeu.Uite ca nu m-am gandit ca L-as putea jigni prin acest fel al meu de a vedea lucrurile.
E bine ca ti-ai exprimat un gand asa invatam si lucruri pe care nu le stim.:)
O Duminica placuta!:)