luni, 30 aprilie 2012

Un nou verset

Buna dimineata!
Cred ca va aduceti aminte de Timotei tanarul pe care Sf.apostol Pavel il indruma cu cele mai frumoase povete.M-am gandit ca multi dintre noi avem nevoie de indrumarea apostolului asa cum a primit-o Timotei.
Versetul se afla la Timotei cap.4:7 si ne spune urmatoarele:

Basmele cele lumesti si babesti nu sunt altele decat glumele, bancurile, jocul de cuvinte ( rusinoase) 
care le intalnim mai ales la onomastici, botezuri, nunti, acolo unde de fapt totul ar trebui sa se petreaca 
in Taina si frumusete spirituala.
Dar despre aceste lucruri cred ca ar trebui sa deschid o postare.
Daca bunul Dumnezeu ingaduieste acest lucru o sa vorbim si despre petreceri si distractii.
Nu pot sa va doresc decat o saptamana cu pace, bucurie si liniste sufleteasca!

joi, 26 aprilie 2012

La prima ora






                                Pentru ora de englaza Patrisia a trebuit sa duca trei fotografii cu ea ( bebelus, la cativa                                                anisori si o fotografie actuala)
 Ieri a adus albumul cu cele trei foto realizat in limba engleza.In dreptul fiecarei fotografii a povestit                                        cate ceva despre ea.Dupa ce mi-a citit si tradus, am intrebat-o daca ii place limba engleza.
A spus ca ii place engleza dar nu-i place ciencia (pe vremea noastra aceasta materie era cunostinta despre natura) iar ea mergand la o scoala bilingue, aceasta materie este tot in engleza.
Atunci eu cu un ton dezamagit ii zic:
Eu credeam ca am copii care le place sa studieze...la care ea imi raspunde:
Nu-mi place ciencia dar eu vreau sa ma fac artista!
Ce artista vrei sa fii?
Pai... de pictura stii bine ca mie mi se da bine artele! :))
Tocmai de aceea trebuie sa fi cunoascatoare si de limbi straine.
Dar sunt! cunosc cinci limbi.
Cunosc rumaneasca, castelliana, engleza, putina franceza si italiana.
Ia spune-mi cum se zice in italiana, "eu merg la scoala".
    Foarte simplu.
    Pui accent si uiti cateva litere.:))))
Asta e italiana mamii trebuie sa uiti literele dar nu poti uita accentul:))))
          M-a lamurit....
                                                                 O zi senina!



luni, 23 aprilie 2012

Versetul saptamanii

In urma cu doua saptamani am lansat un mini-joc la  "Un verset pe saptamana".Acolo am pus o intrebare, la care nu a dat nimeni raspunsul corect. Cei drept au fost suflete care au participat dar nu au raspuns exact intrebarii pe care am lansat-o.:)
Daca sunteti curiosi si nu va ia prea mult timp sa cautati versetul respectiv in Biblie a-ti putea sa o faceti si sa aduceti raspunsul corect acolo.versetul fiind: "Comoara de mare pret este femeia virtuoasa si harnica".
Si acum va provoc la un alt verset pe care de aceasta data va rog sa-l cautati dumneavoastra in Biblie si sa-l aduceti aici.( idee preluata de la "Ghemuletul incalcit")
Versetul se afla la I Paralipomena sau ICronici asta pentru cine nu are Biblia sinodala la cap.16:11.



                              Va doresc un inceput de saptamana cald care incepe cu o sarbatoare mare.
                              Tuturor celor care poarte numele Sf.Mare Mucenic Gheorghe va urez sanatate, si mai presus de toate sa nu uitati ca purtati numele unui mare Sfant.
                                 Tatal meu a purtat si el acest nume si stiu ca l-a purtat cu cinste!
                                                   
                                                                    O zi frumoasa!

vineri, 20 aprilie 2012

Dulapiorul cu zestre

"Batranele sa invete de bine, ca sa intelepteasca pe cele tinere sa fie cumpatate, curate, gospodine, bune." ( Tit 2:3,4,5)
Atribute cu care trebuie sa ne inzestram noi femeile inca din pragul anilor adolescentei.Din cand in cand ii sugerez Iuliei ( desi are doar 15 ani)  atunci cand doreste sa-si cumpere ceva, sa nu priveasca doar spre imbracaminte, muzica, parfumuri etc.ci sa invete sa priveasca si putin mai departe.
Imi aduc aminte ca mai demult fetele ( de la tara) cu cativa ani inainte de casatorie incepeau sa-si pregateasca zestrea  de care va avea nevoie in caminul lor. Teseau si coseau prosoape, fete de mese, saculeti din panza alba pentru diverse obiecte din camara, asternuturi pentru pat etc.
In ziua de azi nici mamele si nici fetele nu se mai gandesc la asa ceva.Abia inainte cu cateva luni inaintea nuntii incep" durerile de cap" in privinta anumitor obiecte care sunt necesare tinerilor proaspat casatoriti.
Vorbind cu Iulia de una de alta am deschis si acest subiect cu ea si am intrebat-o daca  si-ar dori si ea un servici de farfurii.La inceput mi-a raspuns negativ.Dar acum s-a mai gandit, si mi-a spus ca ar vrea si ea un servici ca cel din postarea anterioara.Odata deschis acest subiect mi-a venit si o idee.
O sa incercam sa punem in fiecare luna o mica suma de bani, iar la trei luni ii adunam pe toti, si impreuna doar eu cu ea vom merge sa cumparam cate un lucru care ii va fi necesar atunci cand se va casatori.
Obiectele pot fi:un servici de farfurii, servici de tacamuri, cani pentru lapte, prosopele pentru bucatarie, un fier de calcat, sau o masina de facut taitei :) insfarsit alegerea poate fi foarte variata.

Imi aduc aminte ca si eu dupa ce am inceput sa lucrez am inceput incet incet sa-mi fac cateceva.
Zestrea facuta de mine a constat in doua plapume facute la comanda, un aragaz pentru bucatarie, o garnitura de pat, si cateva cratite  ( acesti bani i-am adunat in cativa ani).Cu acestea mi-am inceput casnicia. Ai mei erau saraci, iar noi eram patru copii si nu au avut posibilitatea sa ne faca zestre asa cum scrie la carte.
Poate ai 18, 20, 23 de ani si inca nu te-ai gandit sa-ti cumperi cate un mic lucrusor pe care sa-l asezi frumos in"dulapiorul cu zestre". 
Poate parintii tai nu au posibilitati de a-ti cumpara tie marea cu sarea insa acest lucru il poti lua tu pe umerii tai.E o idee buna care peste catva timp iti va aduce folos. :)
Cu drag.....

joi, 19 aprilie 2012

Masa de Pasti

Au trecut sarbatorile asa de repede incat parca nici n-au fost....de-acum asteptam incalzirea mai intensa a timpului si incepem sa planuim vacanta de vara.
Dar pana atunci vreau sa va arat putin care a fost decorul  mesei de aceste sarbatori.
Am ales doua culori asa dupa cum este serviciul de farfurii crem si visiniu.



La capitolul fete de masa stau cum nu se poate mai prost.Sambata am dat o fuga si am cumparat o bucata de material si mi-am cusut-o repede pe margini. A iesit super faina.
Am schimbat borcanele cele mari la candele cu unele micute si le-am legat fontite visinii.
Servetelele si ciocolata pe care a primit-o fiecare (de iepuras), au fost in ton cu fontitele candelelor.



Meniul traditional supa de taitei de casa si sarmale fierte in oala de pamant.:)
Salata de beof si ouale rosii, iar la dulce am facut eclere.
Am primit fiecare o ciocolata si asta a fost tot.
Fara muzica, dansuri, prosteli de tot felul ci in pace si liniste asa cum se cuvine sa intampinam de altfel fiecare sarbatoare.


                                           
De data aceasta nu am avut nici o floare. Nu mi-a mai dat timp sa alerg si pana la florarie.Este una aproape de noi dar au exagerat cu preturile si am lasat asa.Mi-ar fi placut cateva lalele rosii si albe...flori de sezon.

             
Pentru toate dam slava, multumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a facut si face in vietile noastre.
                                                            Va doresc o zi calda!

marți, 17 aprilie 2012

Oua de Pasti 2012

Cand e vorba de rosit oua, ma pregatesc cu strasnicie adica cu mult chef.Anul acesta le-am lucrat singura fara copii deoarece ei erau la scoala.Iar eu fiind schimbul doi a trebuit sa le fac de dimineata, fapt pentru care Bogdan in ziua de Pasti la ora mesei mi-a zis urmatoarele:
-Mami, anul acesta eu nu simt sarbatoarea deloc...ouale le-ai facut fara noi... nu am fost dupa iarba asa cum faceam in alti ani,:(
Iepurasul nu mai vine,....:(  insa am fost la Inviere si asa stiu ca sunt Pastile.
I-am propus totusi sa jucam jocul multumirii al "Pollyannei" adica sa caute partea frumoasa a lucrurilor si sa se bucure.:)
Anul acesta ca de obicei oule le-am rosit tot rosii. Desii nu am noutati sa va arat in privinta lor, cu exceptia frunzulitelor care sunt mai diversificate putin, in rest aceleasi ca si in anii trecuti. Dar imi plac si de aceea vreu sa vi le arat si dumneavoastra.
Mi-a dat putina bataie de cap vopseaua dar am pus in final vreo trei plicuri de rosu, frunze de ceapa rosie si ceapa alba.Le-am fiert toate laolalta si in final mi-a iesit rosul intens asa dupa cum am vrut eu.Vopseaua a fost foarte slaba abia le dadea nuanta de roz.
Insfarsit asa arata ouale din acest an! :)

Astazi fiind inca sarbatoare, va doresc o zi senina!

luni, 16 aprilie 2012

La brat cu versetul...

Versetul acestei saptamani l-am ales in urma unei predici.Parintele vorbeste despre cartea sfanta  a lui Dumnezeu.Stim cu totii ca in ea gasim poruncile  Dumnezeului celui viu care ne-a creat pe noi oamenii.Se cuvenea sa ne ingrijeasca si cu porunci de care sa ascultam.
Una din aceste porunci este si versetul de mai jos care se gaseste la Isaia cap.34:16.
In paranteza am scris biblia nu pentru dumneavoastra cei care aveti cunostinta despre cartea Domnului, ci pentru multele suflete tinere care nu stiu nimic despre aceasta "carte".


Va doresc in continuare o sarbatoare aleasa!

sâmbătă, 14 aprilie 2012

La Pasti

                   


                                                         Astazi in sufragerie
                                                         Dormitau pe-o farfurie,
                                                         Necajite si manjite,
                                                         Zece oua inrosite.
                                                         Un ou alb abia ouat,
                                                         Cu mirare le-a-ntrebat:
                                                      - Ce va este, fratioare,
                                                      - Ce va doare?
                                                         Nu va ninge nu va ploua.
                                                        Stati gatite-n haina noua
                                                        Parca Dumnezeu ma ierte...
                                                        N-ati fi oua...
                                                        Suntem fierte!
                                                        Zise-un ou rotund si frez.
                                                        Langa pasca cu orez.
                                                       Si schimbandu-si brusc alura,
                                                       Toate-au inceput cu gura:
                                                      -Pan la urma tot nu scap!
                                                       Ne gateste de parada.
                                                     - Ne ciocneste cap in cap
                                                       Si ne zvarle coaja-n strada...
                                                     - Ce rusine!
                                                     - Ce dezastru! 
                                                     -  Preferam sa fiu omleta!
                                                     - Eu, de m-ar fi dat la closca,
                                                       As fi scos un pui albastru...
                                                    - Si eu unul violet ...
                                                     -Eu, mai bine-ar fi sa tac:
                                                      Asa galben sunt, ca-mi vine
                                                      Sa-mi inchipui ca pe mine
                                                      M-a ouat un cozonac.
                                                       
                                                                      George Toparceanu
                         

Hristos a Inviat!

         



                                                Hristos a Inviat!
                                                Ce vorba sfanta!
                                                Iti simti de lacrimi calde ochii uzi
                                                Si-n suflet parca serafimii-ti canta
                                                De cate ori crestine o auzi.
                                                Hristos a Inviat in firul ierbii,
                                                A inviat Hristos in Adevar;
                                                In poenita-n care zburda cerbii,
                                                In florile de piersic si de mar.
                                                In stupii de albina fara gres,
                                                In vantul care sufla mangaios
                                                In ramura-n florita de cires
                                                Dar vai in suflet ti-anviat Hristos?
                                                Ai cantarit cu mintea ta crestine
                                                Cat bine ai facut sub cer umbland,
                                                Te simti macar acum pornit spre bine
                                                Macar acum te simti mai bun, mai bland?
                                                Simti tu topita-n suflet vechea ura?
                                               M-ai vrei pieirea celui plin de Har?
                                               Ti-ai pus zavor pe barfitoarea-ti gura?
                                               Iubirea pentru semeni o simti jar?
                                               O daca-aceste legi de-apururi sfinte
                                                In aur macar azi te-au imbracat
                                               Cu serafimii-n suflet imn fierbinte
                                               Ai drept sa canti: Hristos a Inviat!

                                                                               Vasile Militaru
                                                                      Cu drag...
                                                                                Corina.



luni, 9 aprilie 2012

Versetul acestei saptamani

Dupa o saptamana de ploi si frig, ieri a iesit soarele stralucitor foarte potrivit unei zile de sarbatoare.Am avut pofta de iesit putin in parc.Dupa ora mesei mi-am luat lectura, versetele si am iesit in parculetul verde din apropierea blocului.Ajunsa in parc am gasit cativa pomi infloriti la maxim.M-am apropiat sa-i admir...albinele roiau in jurul florilor ...
M-am gandit la un mini joc :) iata despre ce este vorba.
Gandul de astazi l-am cules din Pilde capitolul 31.
Mi-ati putea spune care este numarul versetului?....



                  Peste aproximativ o ora eu plec la servici, dar diseara la intoarcere m-as bucura sa gasesc un coment sau doua cu raspunsul la intrebarea de mai sus.
                                                                      Va urez o zi frumoasa!
 

vineri, 6 aprilie 2012

Inimioare, fluturasi, primavara

Inca de la prima ora a diminetii se anunta o zi ploioasa si friguroasa.Mi-am scos masinuta de cusut sa mai fac cateceva. Am fost cumparat niste fluturasi din portelan iar astazi mi-am facut timp sa-i prind pe inimioarele care mi-au mai ramas.Am reusit sa mai cos o pernuta insa imi lipseste un detaliu pe care nu-l am deocamdata pana saptamana viitoare.Dupa ce o termin o sa o aduc aici.



Aici este croita pernuta si asa arata inainte sa o imbin.


Iar aici inimioarele primavaratice cu flori si fluturasi.
Saptamana viitoare incepe saptamana mare si ne vom ocupa mai mult de suflet.



Sa aveti bucurii!

miercuri, 4 aprilie 2012

Mini-biblioteca

"O casa fara carti este aidoma unei camere fara ferestre".- Heinrich Mann
sau
"Cartile nu sunt facute pentru a mobila, dar nu exista nici o mobila la fel de frumoasa pentru a inzestra o casa".-Henry Ward Beecher.
sau
"Cea mai mica librarie din lume contine mai multe idei valoroase decat cele prezentate in toata istoria televiziunii"-  Andrew Ross.

Acestea sunt cateva citate pe care le-am cules de pe internet  despre carti.Ieri  am facut curatenie in micuta biblioteca pe care mi-am injghebato aici in Spania.Nu am foarte multe dar am depasit suta si pentru acest lucru sunt foarte mandra de biblioteca mea.Si ma mai mandresc cu un lucru si anume acela ca Biblioteca mea este una crestina.
A avea in casa o biblioteca este un lucru minunat.Ma gandeam ca de multe ori ne plangem ca fiilor nostri nu le place cititul. Dar oare noi detinem cat de cat o micuta biblioteca in casa noastra din care sa ne rasfatam zi de zi cu un gand minunat din ea? 



Mi-am dat seama ca iubitul cartilor il poti mosteni si totodata poti transmite si urmasilor tai aceasta mostenire.Dar pentru ca sa poti da mai departe acest fel de bogatie, trebuie sa iubesti tu insuti cartea.
Eu ma perind prin jurul cartilor ori de cate ori am putin timp dar mai ales seara inainte de culcare.
Mereu imi imbiu copiii cu intrebarea: Va place biblioteca mea? Nu v-ar place sa fie a noastra? (adica sa ne impartasim toti ai casei din ea nu numai eu...)
Nu primesc raspunsuri concrete dar primesc cate un zambet ceea ce imi da speranta....
Cu Iulia nu am probleme ea a prins gustul :) dar am alti doi mai mici, carora le doresc sa imbratiseze si ei acest hoby de a citi.
Cred ca despre carti ar fi foarte multe de vorbit dar cine stie acesta e poate o prima postare daca voi mai avea si alta data inspiratie voi reveni cu acest gand despre carti.

Doamne ajuta!

marți, 3 aprilie 2012

Ce mai citim...

Saptamana aceasta fiind Saptamana Mare la catolici iar noi traind intr-o tara catolica, avem parte de acelasi program adica urmeaza patru zile de liber.Joi, Vineri plus sfarsitul de saptamana. Voi socoti aceste zile o mini vacanta si imi voi face timp sa vad cum imi voi organiza pregatirile pentru Sfintele Pasti.
Sambata seara au sosit si cartile pe care le-am comandat pentru copii.
Am facut "cunostinta" cu Pollyanna o fetita de 11 ani, care invita pe toata lumea sa joace cu ea "jocul multumirii".
Am ramas frumos surprinsi de caracterul si frumusetea sufletului acestui copil.
Primul volum fiind captivant l-am terminat de citit in doua seri impreuna cu copiii.Eu le citeam iar ei ascultau foarte interesati.



Iulia captivata de coperta acestei carti s-a furisat tiptil in camera ei si de doua zile nu mai iasa de-acolo.
A citit aproape jumatate cartea....:) are undeva la 460 de pagini.
Imi pare tare bine ca a prins gustul cititului deoarece in ziua de azi cu greu poti sa mai indrepti tinerii spre o carte frumoasa , sau la o plimbare pe paginile unei lecturi...


Ne ajuta si timpul adica au inceput ploile si a revenit frigul. Printre altele ne vom ocupa cu siguranta si de "prajiturelele duhovnicesti" pentru aceste sarbatori.Floricelele deja le-am pregatit.
Aceste sarbatori incercam sa le aducem mai aproape de suflet pe scara spirituala iar partea materiala va trece pe locul doi.
 Va doresc  zile binecuvantate!


luni, 2 aprilie 2012

Versetul acestei saptamani

Versetul saptamanii acesteia l-am ales  deoarece face parte din viata duhovniceasca a fiecaruia.Nu stiu cat ne dam silinta sa indeplinim acest lucru dar , pe mine una m-a pus pe ganduri...



Perioada e propice, oameni  nenorociti,bolnavi, saraci si  goi ( pe din launtru), gasim la tot pasul.Imi vin acum in minte si oameni care sunt buni, harnici, veseli, iubitori dar care de foarte multe ori uitam sa le transmitem aprecierea noastra.Un cuvant de multumire sau apreciere pentru o astfel de categorie de oameni, trebuie sa existe undeva indesate si prin coltutile atitudinii noastre.

Va doresc bucurii!