marți, 16 noiembrie 2010

In bucatarie

Dimineata dupa plecarea copiilor la scoala casa ramane dezastru.Dar in special Lunea dimineata nu stiu ce sa rezolv mai intai.Asa sa intamplat ca ieri dimineata cand am intrat in bucatarie imi venea s-o iau la fuga.Dar daca si eu fug cine vine oare sa-mi rezolve curatenia in acest loc????A trebuit sa-mi vina pofta si......am inceput smotru.

Intre curatenie si mancare mi-am petrecut toata dimineata in ea.Dar am avut timp sa fac si cateva poze.Pentruca deja bucatariuta mea asta mica a inceput sa-mi zambeasca si puteam sa respir aerul proaspat al curateniei.

Mi-as fi dorit cel putin spatiul bucatariei sa fie mai mare insa......asta e.Doar traim la bloc si nu ne permitem luxul unei bucatarii spatioase asa cum o visez eu undeva la tara.
Demult imi doresc o casuta la tara printre flori si iarba verde inconjurata de natura!!!!
Si iata ca mi-au venit in minte niste versuri dintr-o poezie...

Un lung tren ne pare viata, ne trezim in el mergand,
fara sa ne dam noi seama unde ne-am suit si cand.....
.............................................................................
Ne trec zilele si anii, clipe scumpe si dureri,
noi traim hraniti de visuri si-nsetati dupa placeri.

Tare mi se potrivesc mie aceste versuri in legatura cu casuta de la tara si de ce sa nu recunosc si cu multe alte lucruri.Desi il citesc zilnic pe parintele meu drag Paisie,unde vorbeste atat de fermecator de simplitate, acum sunt simpla acum sunt complicata.......firea asta pamanteasca nu ne da pace......


Mi-am cumparat o cana pentru lapte cu semnificatia sarbatorilor de iarna.





Va doresc o zi frumoasa!!!!!!!!

19 comentarii:

KaBea spunea...

Cred ca ma mut in bucataria ta,ca a mea,e....nu de mizerie,dar toate sunt vechi si trebuie schimbate.Dar cum lumea nu s-a facut intr-o zi,mai astept,iar pana atunci ma mut.Va pup cu drag.

corina spunea...

Bea si a mele deja incep sa se invecheasca mai ales ca iarna neavand caldura in bucatarie se face mult condens de la aburi iar mobila e trecuta de opt ani.Insa incerc si eu asa cum pot sa le intretin aici nu mai am de gand sa bag nicim un leut.Vreau la tara.....
Vroiam sa te intreb ceva.Tu iesti chiar din oras din Valcea?Te intreb pentruca am avut o prietena tare buna in ani adolescentei.Ea locuia in Ostroveni.Am pierdut legatura cu ea in urma cu vreo 13 ani cred si tare as fi vrut sa dau de ea cumva.Dupa ce sa casatorit s-a mutat in Cocorilor.

Ana spunea...

Draga mea, luni dimineata este cea mai "grea piatra de incercare" din intreaga sapatamana. Desi incerc de duminica seara sa imi pregatesc lucrurile cat mai la indermana, tot mi se pare ca am doua maini stangi, tot aproape ca intarzii la serviciu, sotul meu deja e in masina cu motorul pornit iar eu mai am cate ceva de facut in casa. Asa ca, daca te alina cu ceva ideea, sa stii ca nu esti singura in situatia asta...

KaBea spunea...

Da Corina,chiar din Valcea,in 1 Mai.Poate daca ai sti numele de familie....,sa incercam cumva sa aflam.Pupam.

maría cecilia spunea...

Lovely kitchen and treasures at your kitchen. Even though you said is a little place I think it`s very pretty what you have done in it.
muchos cariños

Liliana spunea...

Cunosc sentimentul acesta de neputinta in fata "dezastrului" din bucatarie, ai mei sunt experti in asa ceva.
Imi place ca ai scos decoratiunile de Craciun, poate ma incumet si eu maine cand este plecata armata de acasa.
Post binecuvantat si cu folos duhovnicesc!
Iertare si binecuvantare

Alina Villanova spunea...

Tare frumos la tine!
Post cu folos!

corina spunea...

Ana asa este intradevar Lunea este ziua cea mai grea chiar si la servici!Dar sa lasam toate in mainile Domnului!O zi frumoasa sa ai!

corina spunea...

Bea o sa imi fac timp sa-ti trimit un meil.Insa nustiu daca il ai pus acolo pe blog o sa intru sa vad.Iti multumesc!Fi binecuvantata!

corina spunea...

Edeleth o sa iti fac o vizita!Fi binevenita!

corina spunea...

Liliana Doamne ajuta!

corina spunea...

Alina multumesc si la fel te invit sa calatorim impreuna spre Betleem!
Domnul sa te binecuvinteze!

corina spunea...

Gracias Ceci. Pero me gustaría tener una cocina pero en el pueblo, así como la tienes tu. Un abrazo

KaBea spunea...

Corina il gasesti in profil.Pup.

corina spunea...

Bea mersi mult sper sa-mi fac timp si ma gandeam ca daca ai avea un tel.de casa as putea sa intervin prin tel.oricum o sa tin legatura cu tine.:)Te imbratisez!

IrinaBohemianDance spunea...

Buna,Corina!

Si eu imi doresc o mica casuta la tara,dar in Romania,cand copii sunt la scoala ,e de preferat orasul.Totusi ,nadajduiesc ca o data si o data visul meu se va implini...

O seara minunata,

Irina

Rodica Botan spunea...

sa continui cintarea...?
Nu-i cumva cintarea despre tren?

Ai o bucatarie frumoasa foc. Nu vii sa mi-o pui la punct si pe a mea?

corina spunea...

Chiar te invit sa canti cum sa nu?
Iar despre bucataria ta as veni cat de repede posibil dar sa fii si tu acasa sa putem povestii despre bucuriile Ceresti!:)
Si fiind noapte la tine iti doresc un somn odihnitor!

Nicol spunea...

De-abia azi, dupa ce am facut si eu ordine in bucatarie(inainte sa plec la scoala)am resuit sa descopar postarea ta.E intradevar fumoasa bucataria si pentru asta merita efortul de a o face sa-ti zambeasca!