joi, 14 iunie 2012

Cum ma organizez

Pentru a putea duce la bun sfarsit orice lucru inceput, trebuie sa inveti sa fi si o buna organizatoare.In cazul meu, cu familie numeroasa si cu servici, timpul ma obliga sa ma organizez.E adevarat ca nu pot realiza eu marea cu sarea dar vorba proverbului "Nu lasa pe maine nu, ce poti face chiar acu".
Trebuia eu sa ma apuc de dulapuri inca mai devreme dar, am amanat si pana la urma tot a trebuit sa fac si acest lucru.
Sunt inca in plina "campanie".
In primul rand inlatura orice gand negativ care iti sopteste , vai ce te asteapta, si nu te lasa dusa cu presul de stres. Pune o muzica de fundal sau o predica de la parintele in cazul meu.
Si uite asa am inceput in felul urmator:
- am luat decizia sa nu fac mai mult de doua rafturi pe zi
- am trecut la sortat ( tot ce nu s-a purtat vara trecuta sau au ramas mici, le-am dus la containerul de reciclat haine)
- Hainele care nu se mai pot purta de catre o alta persoana din cauza petelor, sau din cauza uzurii, le-am cules nastureii si le-am trecut la sacul pentru gunoi.




-
Apoi le-am trecut toate prin masina de spalat ( sortate si acestea albituri si colorate) pentru a le improspata mirosul.
- deja am calcat o buna parte din ele.
- am o slabiciune la impachetarea hainelor cu alte cuvinte imi place sa le pastrez mai mult pe umerase decat impachetate pe raft ( dar aici depinde si de spatiul disponibil).




- Am triat bine de aceasta data, si am decis sa nu las mai mult de doua trei rochite, la fel si fustite impreuna cu bluzite subtiri, cateva tricouri, doua perechi de pantaloni scurti, un sacou si cateva bluzite cu manecuta lunga in caz de vreme mai rece.




Vara purtam haine de culori deschise, mie imi plac in special cele de in.Am vazut ca anul acesta se poarta iile cu modele taranesti viu colorate. Dar la noi nu este cazul sa umblam dupa moda dealtfel nici nu ni se potriveste.
Pentru a rezista ispitei, fug repede cu gandul la cuvioasa Paraschiva sau Sf. Teodora de la Sihla, inchipuindu-mi cate zeci de randuri de haine au purtat ele, si asa, trec cu brio. :))
Daca niciodata nu ne oprim de la nimic, atunci ma intreb si eu, cand voi mai invata smerenia?




As vrea sa va intreb ce mirodenii puneti in dulapuri pentru miros. Am vazut ca deja, lavanda incepe sa infloreasca. Cred ca o sa adun lavanda si o sa ma apuc sa confectionez cativa saculeti mititei pentru a pune lavanda in ei.
 Deocamdata ma opresc aici, si va doresc o zi frumoasa!



12 comentarii:

Anonim spunea...

Draga mea, si eu am terminat ieri curatenia in tota casa! Hainutele noastre inca stau pe jos pana ne vine mobila. Vad ca ti-ai impachetat hainele asa de frumos, eu una parca nu am mana la asta desi imi doresc:)

Mi-a placut tare mult gandul cu Sf.Parascheva si Sfanta Teodora de la Sihla! Am sa-l aplic si eu cand ma iau valurile de nemultumire!
te imbratisez cu drag!o zi frumoasa si sa ma pomesti:):*

corina spunea...

Un an de zile, mergeam la o doamna pentru curatenie.Mergeam doua zile pe saptamana trei ore pe zi. O zi totdeauna era pentru calcat.
Dupa ce le calcam, le puneam pe sortimente asezate frumos pe pat. Ea cand venea, si le aseza direct in dulap fiecare la locul sau.
Nu mi-a cerut niciodata sa fac lucrul acesta, dar imi placea mie sa fiu asa.

Cu drag, Andreea!

@irina_sweet_home spunea...

ce frumos ai impaturit hainele.Si eu trebuie sa intru in ele, e jale ce avem in dulapuri.De fapt toata casa e pe dos, abia astept vacanta sa pun lucrurile la punct

Geta spunea...

Din pacate eu nu vad decit o poza (cea cu rochita cu flori albastre si vestuta alba)nu stiu de ce se intimpla asa. Azi am calcat si eu imbracaminte pentru vara, uff, nu mi-a placut niciodata sa calc rufe, imi intra tot aburul ala in nas, abia pot sa respir, curg apele pe mine !!! O ie cu model taranesc pe albastru am si eu, abia astept sa o imbrac, nu stiu de ce zici tu ca nu se potriveste. Lavanda e minunata, am pus si eu, as vrea totusi sa mai schimb mirosul, imi place mult de tot cel de trandafiri. Spor la treaba in continuare, te pup !

corina spunea...

Irina,nu fuge nimeni dupa noi,asa ca, putin cate putin in fiecare zi.:)
Int-o casa cu putin spatiu si mai multe persoane nici nu poate fi altfel.Eu te inteleg perfect. Mai ales ca tu ai fetitele cu mult mai mici decat ai mei.
Oricum ma bucur tare cand am vazut ca ai trecut pe-aici.Nu mai stiam nimic de tine...

corina spunea...

Geta,la mine se vad toate pozele o fi vreo defectiune pe undeva.
Nu ma refeream la ie ca nu se potriveste ci la hainele care sunt in pas cu moda.Pentru noi cei care cunoastem cuvantul lui Dumnezeu avem porunci inclusiv la imbracaminte adica sa fie imbracamintea modesta nu la moda dupa gustul lumii ci dupa cum ii place lui Dumnezeu. :))
Multumesc pentru gand!

VV spunea...

Felicitari,
Si eu am probleme de organizare, desi nu suntem o familie numeroasa si stau acasa. Deocamdata sunt in perioada de adaptare si mi-este foarte usor sa las pe mai tarziu.
Imi place sa citesc sfaturi de organizare de pe alte bloguri...poate ma mobilizez si eu usor.

corina spunea...

VV si eu am invatat multe lucruri si chiar am primit o anume educatie, m-am cizelat si eu acolo unde aveam lipsuri.Si am avut si inca mai am destul de multe...:)
Dai vointa, iei putere!spunea Steinhardt.:)
O zi faina!

ghemulet spunea...

Imi place ca ai spus sa nu pornim cu ganduri ca "vai ce ma asteapta".Si eu sunt cat de cat organizata...as vrea sa fiu muuult mai bine insa poate acest lucru va fi inevitabil cand voi avea copii...ESte tare buna ideea cu saculetii plini cu plante parfumate...mai merge si levantica si cimbrisorul.O zi frumoasa sa ai.Pupici :)

corina spunea...

Ghemuletule, cand vei avea copii cu siguranta vor fi schimbari in viata si in casa.:))
Binecuvantare!

Carol spunea...

eu mi-as dori dulapuri mai incapatoare ca sa nu se sifoneze camasile sotului si rochitele fetitelor. vremea e asa de schimbatoare anul acesta ca a trebuit sa scaotem iar gecile acum 3 saptamani.
Imi place mirosul de levada foarte mult. Cand eram mica mama mea tinea in dulap sapun de mere.....eu nu tin nimic... cred ca ar trebui :)

corina spunea...

Carol nici eu nu tin nimic dar am zis ca ceva natural merita sa improspateze hainele! :)
Anul acesta am trecut de la iarna direct la vara...primavara ne-a ocolit aproape total.
O zi minunata!