joi, 2 februarie 2012

Buna dimineata!!!

"Omul bun, din vistieria cea buna a inimii sale, scoate cele bune, pe cand omul rau, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele" ( Luca 6:45)

Cu cat gandurile noastre se inclina mai mult spre problemele vietii de zi cu zi, cu atat riscam sa ne pierdem o cantitate destul de mare din linistea sufletului.
Acesta e motivul pentru care va invit la o cana cu lapte sau cafea cum obisnuiti dumneavoastra.
 Mi-am pregatit o cana cu lapte fierbinte pe care l-am preparat cu zahar ars.Imi aduc aminte ca atunci cand eram copii mama nu avea totdeauna cacao sa ne puna in lapte ci ardea putin zahar pe fundul cratitei apoi turna laptele si pentru noi era o bunatate.
Deci acest fel de lapte cu "cacao" am pregatit in dimineata aceasta si va invit cu drag.



E adevarat ca suntem nauciti de tot ce se intampla in jur psihiatriile si psihologii nu mai au timp nici sa respire.Sunt inundati de valuri de oameni care se duc sa-si planga necazurile.De cele mai multe ori li se administreaza pastile care nu au nimic deaface cu starea lor.Dar ei stiu ca daca isi iau pastiluta, se "simt" mai bine.
Sfatul meu este sa apelam intotdeauna la ceva natural.Terapia ocupationala este de mare efect.
Indiferent la ce te pricepi  fie la cusut, fie la dantela, fie la croseta sau orice  alta indeletnicire cunosti, nu mai sta pe ganduri si incerca sa lucrezi ceva.
Am avut cateva sculuri de ata prin dulap si m-am pus pe treaba.Deja am facut un patratel si l-am pus pe ace si pe al doilea.Ma gandesc la o paturica  am vazut pe un blog si mi-a placut foarte mult.Dar ce nu am facut eu, nu m-am gandit ca trebuie sa fac mai mult de o suta de patratele....
Dar pentru ca am intrat in joc, nu ma mai gandesc la nimic decat sa termin aceasta lucrare.
Pe parcurs o sa mai vin cu cate o postare sa vedeti pe unde am ajuns.


O alta terapie cu efect este si cititul. Dar atentie nu orice va pica in mana.Lectura recomandata pentru aceste timpuri sunt din vietile Sfintilor si bineinteles de capatai este Biblia.Vietile sfintilor au o mare putere.Ne conduc spre viata simpla aducandu-ne mereu aminte ca totul este trecator si totul se invecheste, si nimic nu ducem cu noi in vesnicie decat sufletul incarcat cu bune sau rele dupa cum ne-am ostenit fiecare.
De moment lectura pentru suflet am gasit in revista Familia Ortodoxa.Imi place Cuvantul duhovnicului, diferite sfaturi, din vietile unor parinti imbunatatiti dar si convertirile pe mine ma satura sufleteste.
Poftiti la pastilute duhovnicesti cu care va puteti umple sufletele de liniste si pace interioara!
Cu drag,
                Corina.

17 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Azi, după slujbă, chiar a mers o cană cu lapte fierbinţel. Adică rugăciune întâi şi apoi o mică desfătare culinară.

corina spunea...

Parinte, eu astazi nu am fost la slujba.Pesta saptamana in zile de sarbatoare slujba incepe la 7,30.Patrisia incepe orele la 9 si nu pot pleca deacasa asa de dimineata mai ales ca biserica noastra e pe undeva la jumate de ora de mers pe jos.Dar ascult radio Reintregirea.Trinitasul nu mai pot deoarece am renuntat la televizor pana la vara :)
O zi minunata va doresc!

Geta spunea...

Buna dimineata Corina ! Vestita cana de "lapte cu cacao" era de fapt lapte cu cicoare. Cicoarea era pe atunci numita cafeaua saracului. Cana de lapte cu cicoare era nelipsita si in taberele pentru copii la micul dejun . Spor la lucru in realizarea paturicii din patratele.

Unknown spunea...

Corina,eu ascult radio trinitas pe net.spor la lucru si sa ne arati cum va fi in final.Te pup.

corina spunea...

Geta, daaaa mi-am adus aminte de cicoare....:))))

corina spunea...

Elena trebuie sa cobor si Trinitasul.
Cat despre paturica, sper sa ajung la final cu ea! :))

Camelia spunea...

Spor si tie la pastilute duhovnicesti,Corina!
Si Patericul e foarte folositor .

ROGVAIV spunea...

Corina, mie imi place sa ascult (mai ales cand sunt singura in birou si nu deranjez pe nimeni) Radio Dobrogea. Ca si Trinitasul, poate fi ascultat si online. http://www.radiodobrogea.ro/
Sa ai spor in tot ceea ce ti-ai propus! Te imbratisez cu drag!

@irina_sweet_home spunea...

si mie imi facea mama lapte cu cicoare, sau cu Inka.
ce impletesti frumos? :)

dulceameacasa spunea...

Terapie ocupationala, lapte cald si multa dragoste. Aici ma regasesc. Corina ai un premiu de la mine aici http://dulceameacasa.blogspot.com/2012/02/din-dragoste-culiebster-blog.html

Camelia spunea...

http://candelaluminii.blogspot.com/2012/02/din-dragoste-culiebster-blog.html

Un premiu ,Corina! Iti multumesc pentru ce faci!

Mariana spunea...

Corina dragă, mulţumesc de invitaţia la lăptic dulce şi călduţ, eu o preiau acum, seara, dar e absolut binevenită, căci tocmai am revenit în casa după ce am umblat cam multicel prin frig!
Cana, in special, imi trezeşte amintiri plăcute! :)
Te îmbrăţişez cu drag!

admin spunea...

Spor la lucru, imi place culoarea pe care ai ales-o.
Laptic cu zahar ars n-am baut niciodata, trebuie sa fie bun, o sa incerc.

corina spunea...

Camelia Patericul o carte de capatai.
Mersi pentru premiu! :)
Mai am de ridicat inca doua restanta! :))

Rogvaiv am auzit ca acest radio al Dobrogei e tare fain! :)
Mersi pentru urare si imbratisare la fel intorc si eu! :)

Irina mi-a placut foarte mult paturica de la Mias Landliv cea care o ai in blogrolul tau.Paturica e cu cateva postari in urma.Cea colorata!Dar o sa -mi trebuiasaca ceva timp chiar luni pentru ca e migaloasa! :)

Oana, mi-ai facut o bucurie.Multumesc pentru ca te-ai gandit la mine! :)
Dupa cum ii spuneam Cameliei mai am restanta doua premii o sa incerc sa le ridic saptamana viitoare cand nu sunt prea ocupata! :)
O seara faina!

Mariana totdeauna imi esti draga...
Sper ca o sa ne mai intalnim! :)

Maria sunt doua culori elegante care merg foarte bine impreuna!
Cat despre laptic nu cred ca nu o sa-ti placa! :))

admin spunea...

Am facut aseara lapticul cu zahar ars. Mirosea asa de bine! Din pacate eu nu pot bea lapte de mai multi ani, dar i-am facut sotului si i-a placut mult, mai mult decat laptele cu cacao.
Am vazut ca ai citit pe blogul Parintelui Paisie. Nu stiu daca ai dat si de marturia asta, e cea mai frumoasa: http://paisieolaru.blogspot.com/2011/11/o-marturie-minunata-despre-parintele.html
Daca esti si tu de acord, as vrea sa-ti trimit niste carticele despre Parintele Paisie Olaru. Poti sa-mi lasi adresa ta printr-un comentariu (la una din postarile de pe blog) pe care n-o sa-l public.

ROGVAIV spunea...

Corina, Maria, puteti incerca reteta si cu "lapte" din soia, iese foarte bine si merge consumat si in post!
Eu am facut si crema de zahar ars inlocuind laptele de vaca cu lapte din soia si a fost delicioasa!
Nici eu nu pot bea lapte de vaca si de aceea mi-am cumparat un aparat de facut "lapte" din soia (e foarte util, comod, chiar il folosim des!), insa se poate gasi pe net si reteta clasica pentru prepararea bauturii din soia (e mai migaloasa)...

corina spunea...

Rogvaiv am auzit de acest lapte am cumparat si eu gata preparat intr-un an dar nu ne-am prea inghesuit.Cred ca de comert cu atatea chimicale in el nu da rezultate asa bune!
o sa fac o vizita acestor retete sa vad mai exact despre ce este vorba.
Mersi mult de informatie! :)